Mikrolån

Mikrolån

Om man inte har pengar på kontot när oväntade utgifter dyker upp kan ett mikrolån, det vill säga ett lån på en mindre summa som utbetalas och betalas tillbaka snabbt, vara en bra lösning. Det finns många olika typer av så kallade mikrolån. Det finns till exempel mikrolån utan krav på fast inkomst där det inte görs någon kreditupplysning.

Vad innebär ett mikrolån?

Ett mikrolån innebär att du lånar en mindre summa pengar under en kort tid. Ofta kan du ansöka om dessa lån via sms eller online. Du får sedan, vid beviljad ansökan, pengarna direkt på kontot. mikrolån kan också kallas mikrolån eller sms lån eftersom man kan ansöka om dem med ett sms. Mikrolån sms är ett mycket smidigt sätt att få pengar in på kontot. De stora bankerna har ofta mycket längre handläggningstid och lånar inte ut små summor.

När kan ett mikrolån behövas?

Ibland drabbas man av oväntade utgifter, till exempel att bilen går sönder eller att man akut måste besöka tandläkaren. Vid sådana tillfällen är det smart att ta ett litet och snabbt lån, även kallat snabblån som förklaras här. Du undviker då större kostnader i framtiden. Ansökan om mikrolån görs smidigt online eller via sms. Det går också att ansöka om mikrolån med e-legitimation.

När du ska ansöka om mikrolån behöver du några olika uppgifter till hands. Du behöver ange personnummer för att en kreditupplysning ska kunna göras. Vissa långivare lånar dock ut pengar även till den som har betalningsanmärkningar, de väljer istället att se till nuvarande betalningsförmåga. Du behöver därför oftast också lämna uppgifter om inkomst. Du behöver även ange ett kontonummer för att pengarna ska kunna betalas ut. Att låna pengar via internet är alltså inte speciellt krångligt eller svårt.

Varför är det bra att jämföra olika långivare?

Det är viktigt att inte bara ta första bästa snabblån. Precis som med alla andra lån är det viktigt att jämföra långivare och se var du får bäst villkor. Du bör till exempel titta på villkoren för återbetalning av lån. Kanske är det bäst för dig att betala en mindre summa under en längre tid, eller så vill du betala tillbaka ditt lån så fort som möjligt. Det är också viktigt att titta på ränta och på hur stor din slutsumma för lånet blir i slutändan. Det finns många mikrolån som har mycket hög ränta, därför är det viktigt att vara noga med denna punkt.

Hur och när betalar jag tillbaka?

När du tar ett mikrolån kan det vara frestande att låna lite extra, men undvik helst det. Detta ger dig bara en högre ränta och längre återbetalningstid. Nu för tiden finns det många olika företag som förmedlar mikrolån vilket innebär att marknaden är stor. För dig innebär detta att du kan göra stora besparingar om du lägger lite tid på att undersöka de olika långivarna. En god idé är att läsa recensioner om dessa. Titta på nöjdheten hos kunderna samt räntorna och återbetalningsalternativen så att du får bäst lån för just dig.

Jämför lån här på sidan

För att få det mikrolån som är mest fördelaktigt för dig är det viktigt att göra jämförelser. Jämför mikrolån här på sidan och få information om viktiga saker så som ränta, återbetalningsalternativ och övriga villkor. Idag finns många olika långivare, detta gör att du kan tjäna en hel del på att lägga lite tid på att jämföra dem. Här får du hjälp att hitta det lån som passar dig allra bäst.