Brixo

Brixo erbjuder en kontokredit med flexibel återbetalning där du själv kan välja att låna från 3 000 kronor upp till 50 000 kronor och bestämma hur mycket du vill återbetala varje månad.

Du kan betala minst 5 % av skulden eller 500 kr per månad. Det fungerar som ett kreditkort, men utan att behöva bära runt på ett extra kort.

Genom Mina Sidor på Brixos hemsida kan du när som helst begära uttag av outnyttjat kreditutrymme och ha full överblick över din kontokredit. Du kan se ditt kontoutdrag och fakturakopior eller ansöka om en utökad kreditgräns.

Brixo behandlar ansökningar dygnet runt alla dagar i veckan och ger normalt besked inom 24 timmar. Pengarna betalas ut direkt efter att ansökan beviljats och finns på ditt konto senast dagen efter lånet beviljats.

Du betalar endast ränta för den delen av din kredit som utnyttjas och minsta återbetalningsbelopp är 5 % av utestående belopp eller minst 500 kronor per månad. Minsta beloppet betalas automatiskt via autogiro den 26:e varje månad, men om du vill betala ett större belopp kan du själv lägga in betalningen enligt instruktionen på månadsavin.

Kreditbedömning

Brixo strävar efter att erbjuda ett av marknadens mest förmånliga lån där betalningsanmärkningar kan accepteras.

Företaget erbjuder en låg fast ränta till samtliga kunder och inga avgifter debiteras så länge återbetalningen sker enligt avtalet. Många kreditgivare lockar med låga räntor och breda ränteintervall, medan Brixo har samma ränta för alla låntagare.

Brixo fokuserar på kundens framtida betalningsförmåga snarare än tidigare betalningsanmärkningar när man gör en kreditbedömning. Det betyder att tidigare betalningsanmärkningar inte behöver vara ett hinder för att bli beviljad ett lån hos Brixo.

Företaget gör en kreditbedömning baserad på kundens uppgifter och en kreditupplysning från Bisnode för att bedöma återbetalningsförmågan. Brixo lånar endast ut pengar till kunder som bedöms kunna betala tillbaka.

Låna utan UC hos Brixo

För de som är oroade över att en kreditupplysning från Brixo ska påverka deras UC-uppgifter, är det värt att notera att företaget endast hämtar kreditupplysningar från Bisnode Kredit AB.

Att låna utan UC innebär att man kan bli beviljad en kredit hos Brixo utan att det påverkar vilka förfrågningar som syns hos UC.

Vad du bör veta om att låna pengar av Brixo

 • Lånebelopp upp till 50 000 kronor är tillgängliga
 • Fast ränta om 27,95% gäller för alla kunder (effektiv ränta är 31,8 % för samtliga krediter)
 • Ingen uppläggningsavgift, ingen aviavgift och ingen uttagsavgift tas ut
 • Besked på din ansökan lämnas inom 24 timmar på vardagar
 • Du kan själv välja i vilket takt du vill betala tillbaka lånet
 • Det krävs ingen borgen eller annan form av säkerhet för att ansöka om lån
 • Kreditupplysningar hämtas från Bisnode

Grundkrav för att ansöka om lån hos Brixo:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får dock förekomma)
 • Identifiering med BankID krävs.

Krediten har inga avgifter. Den nominella årsräntan är 27,95 %. Uppläggningsavgift 0 kronor, årsavgift 0 kronor och aviavgift 0 kronor. Inga ytterligare kostnader tillkommer så länge lånet återbetalas enligt avtal. Maximal effektiv ränta är 31,8 %.

Om Brixo AB

Brixo AB är ett svenskt konsumentkreditinstitut som grundades 2014. Företaget har hög soliditet och svenska ägare, och strävar efter att med innovativa kreditprodukter och moderna metoder tillgängliggöra krediter för en bredare allmänhet.

Brixo har Finansinspektionens tillstånd att bedriva verksamhet enligt lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter och står under Finansinspektionens tillsyn.

Brixos vision är att förenkla och förbättra marknaden för finansieringstjänster genom att ständigt utveckla sina egna anpassningsbara tekniska plattformar. Bolaget genomför alltid ansvarsfulla kreditprövningar och följer god kreditgivningssed för att säkerställa en trygg och stabil verksamhet.

Lånevillkor

Lånebelopp 3,000 – 50,000 SEK
Lånets löptid 1 – 180 månader
Ränta 27,95 %
Effektiv ränta 31,8 %
Ålderskrav 18 – 70
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 150,000 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Räkneexempel: Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 27,95 % och den effektiva räntan är 31,8 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 965 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 580 kr.

Kundservice öppettider

Måndag – Fredag 09:00 – 17:00

Kontaktuppgifter

Företagsnamn Brixo AB
Org. nr 556978-9273
Adress Birger Jarlsgatan 4, 114 34 Stockholm
Telefon 08-500 850 47
Email info@brixo.se

Kreditupplysningar hämtas från Bisnode.

Minsta lånebelopp:
3 000 kr
Största lånebelopp:
50 000 kr
Låneperiod:
1 - 2 år
Ränta:
27,95 %
Betalningsanmärkning:
Ja
Utan UC:
Ja
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 - 70 år
Inkomst:
150 000 kr
Exempel:
Uppläggningsavgift: 0 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 150 000 kr. Kreditupplysning via Bisnode. Nominell bunden årsränta är 27,95 % och den effektiva räntan är 31,8 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 965 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 580 kr. Kreditupplysningar hämtas från Bisnode.
Övriga krav: