Lån utan säkerhet

Blancolån

Blancolån är en avtalsform som passar mycket bra för både kreditgivare och låntagare när det handlar om ett litet lån. Innebörden av blanco är; utan säkerhet. Banken eller kreditinstitutet som medger lånet behöver alltså inte värdera låntagarens säkerhet. Detta innebär en stor tidsbesparing. Ofta kan man få ett lån av denna typ utan att det tas en kreditupplysning.

Vad är ett blancolån?

I normala fall, när man lånar större belopp, behövs säkerhet eller en borgenär. Alltså något eller någon som garanterar att långivaren kan få pengar tillbaka. Idag är det möjligt att få privatlån med betalningsanmärkning. Detta är en bra lösning om du behöver låna pengar snabbt och om du helt enkelt inte har en säkerhet som du kan belåna. Många typer av blancolån kan man få även med betalningsanmärkningar, beroende på hur många och hur gamla anmärkningarna är.

Hur kan jag låna pengar via internet?

Den som behöver ett blancolån kan här på snabblandirekt.com jämföra olika erbjudande och se vilket som är mest förmånligt för det belopp som man vill låna och med den återbetalningstid som man tänkt sig. Den som söker ett snabblån med e-legitimation kan ofta få besked om lånet blivit beviljat inom några minuter via antingen mejl eller sms.

Att betala tillbaka lån går till på olika sätt beroende på hur avtalet med långivaren ser ut. Blancolån skiljer sig inte från andra lån i detta avseende men eftersom det ofta rör sig om små belopp är återbetalningstiden i regel ganska kort – det innebär att det totala räntebelopp man betalar aldrig hinner bli särskilt högt. Det är ganska vanligt att man förbinder sig att betala tillbaka lånet 30 dagar efter det att man tecknat det.

Hur går ansökan till för ett snabblån?

Snabba blancolån har blivit populära bland alla som vill eller behöver låna mindre belopp. Att jämföra lån och ansöka om lånet är en mycket smidig och snabb procedur som inte tar mer än några minuter av din tid. Nu väljer man som låntagare bland många konkurrerande långivare och fyller sedan i en ansökan online. De stora aktörerna i branschen erbjuder kundsupport online eller via sms. Det krävs att man har någon typ av e-legitimation eller bank-id, för att kunna låna på detta sätt. Långivarna har tillgång till uppgifter från bland annat Skatteverket och kan göra blixtsnabba databassökningar. Det är därför beskedet kan komma så fort.

Vilket lån passar mig bäst

Den generella räntan just nu i Sverige är historiskt låg, det återspeglas i alla typer av lån. Vilken typ av lån du bör ta baseras på din ekonomiska situation. Ett lån med lång löptid kan bli dyrare, totalt sett, men svider inte lika mycket varje månad. Ett blancolån är perfekt om du inte har en fastighet eller andra resurser du kan belåna och om det handlar om ett mindre belopp som du behöver snabbt. Kanske i samband med en oförutsedd utgift eller en möjlighet som plötsligt uppenbarat sig.

Hitta rätt bland olika typer av lån

Marknaden för lån samt kreditkort till privatpersoner har exploderat och blivit svåröverskådlig. Vi på snabblandirekt.com ger dig snabb och tydlig information om såväl olika lånetyper som om vilka villkor olika kreditgivare kan erbjuda just dig. Blancolån är bra om det är en viktig faktor att låna pengar snabbt. Att låna in blanco innebär att du inte måste ha en säkerhet när du behöver lite extra pengar. Med hjälp av oss kan du unna dig det där lilla extra utan att behöva vänta.