Låneförmedlare – Få många låneförslag med bara en kreditupplysning

Med en låneförmedlare kan du snabbt jämföra räntor från många olika långivare samtidigt. Det enda du behöver göra är att skicka in din ansökan och genomföra en kreditupplysning, sedan kan du få flera låneerbjudanden att välja mellan. På detta vis undviker du även att belasta din kreditvärdighet.

  • Lånebelopp
    2000 - 150 000 kr
    Ränta
    6,84 - 39,5 %
    Löptid
    1 - 96 månader
    Åldersgräns
    18 - 80 år
    • Utbetalning direkt
    • Utan UC
    • Betalningsanmärkning
    Visa mer info
    Exempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 100 000 kr. Svar inom 15 sekunder från flera olika långivare. Välj direkt lånet med bäst villkor helt kostnadsfritt. Kreditupplysning via Bisnode eller Creditsafe. Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

    Snabbguide: så här lånar du med en låneförmedlare

    1. Välj en låneförmedlare i vår topplista ovan.
    2. Klicka på ”Ansök om lån”.
    3. Fyll i dina personuppgifter.
    4. Välj skäl för lånet.
    5. Legitimera dig via BankID.
    6. Låneförmedlaren börjar nu arbeta med att ta fram offerter åt dig.
    7. När du väljer en långivare och skriver under lånelöftet skickas pengarna ut till ditt konto inom 1-3 bankdagar. Vissa av dem kan även betala ut direkt, till och med under kvällar och helger.

    Notera: Det är helt gratis att använda en låneförmedlare, och du behöver inte teckna något lån om du inte vill. En låneförmedlare kan hjälpa dig att hitta nya lån, samla befintliga lån, eller förhandla om dina befintliga lån. Det är ett enkelt och effektivt sätt att hitta det bästa lånet för dina behov.

    Vad är låneförmedling?

    När du vill hitta ett lämpligt lån kan du välja mellan att själv jämföra låneerbjudanden, eller använda en låneförmedlare. Att välja en förmedlare kan spara tid och ansträngning då du enbart behöver skicka in en ansökan, som förmedlaren sedan vidarebefordrar till de banker de samarbetar med.

    Dessutom utförs endast en kreditupplysning istället för flera stycken, något som hade skett om du skötte det hela på egen hand. Alla låneförmedlare måste också ha tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva sin verksamhet, och du kan därmed känna dig trygg genom att använda aktörerna i vår topplista.

    Hur ser ett låneerbjudande ut?

    När du söker lån via en förmedlare kommer du att få flera olika låneerbjudanden från en rad banker och kreditbolag. Ett låneerbjudande visar hur mycket pengar banken är villig att låna ut, och till vilken ränta. Du ser också om det finns några övriga avgifter att ta hänsyn till, exempelvis för fakturautskick eller uppläggning av lånet.

    Tänk på att ett erbjudande aldrig är bindande. Vanligtvis har du 30 dagar på dig att acceptera erbjudandet, annars förfaller det och du måste skicka in en ny ansökan för att få ett lån.

    Det är vanligt att personer med god kreditvärdighet kan få låneerbjudanden från ett flertal banker, som alla godkänner det efterfrågade lånebeloppet. Detta kan ge dig en större chans att hitta en låneform som passar dina behov och ekonomi.

    Fördelar med att låna via en förmedlare

    • Endast en ansökan och kreditupplysning krävs av dig som låntagare
    • Du kan få svar från 40+ långivare samtidigt
    • Du kan hitta banker och kreditbolag du inte hört talas om tidigare
    • Du kan få en bättre ränta och spara pengar tack vare konkurrensen som råder
    • Det är gratis att använda och det finns inga krav på att teckna lån
    • Enkel ansökan som sker på direkten via BankID
    • Det är bättre för din kreditvärdighet med en enda kreditupplysning
    • Du kan samla nuvarande krediter och smålån till ett större belopp för att sänka månadskostnaden

    Nackdelar med att låna via en förmedlare

    • Låneförmedlare skickar endast ansökningar till sina samarbetspartners
    • En kreditupplysning sker alltid vid ansökan genom en låneförmedlare
    • Endast ett fåtal låneförmedlare använder Bisnode eller Creditsafe istället för UC
    • Om du använder två eller fler förmedlare genomförs en upplysning vid varje tillfälle

    Vilka låneförmedlare verkar på den svenska marknaden?

    Några av de större låneförmedlarna på den svenska marknaden inkluderar Lendo, Sambla och Zmarta. Det finns också mindre aktörer som Klara lån, samt många andra företag som vi inte har tagit med i denna artikel.

    Här nedan finner du ett axplock av låneförmedlarna du kan stöta på i Sverige:

    • Zmarta: Lån upp till 600 000 kr, med räntor från 3,25 % upp till 29,40 %. Samarbetar med 35 olika banker och långivare.
    • Lendo: Lån upp till 600 000 kr, med räntor från 2,95 % upp till 29,95 %. Samarbetar med 40 olika banker och långivare.
    • Sambla: Lån upp till 600 000 kr, med räntor från 3,06 % upp till 29,99 %. Samarbetar med 40 olika banker och långivare.
    • Klara lån: Lån upp till 50 000 kr med UC, eller maximalt 30 000 kr utan UC.

    Grundkrav för att få låneerbjudanden från en förmedlare

    Här ser du de vanligast förekommande kraven för att få ett lån. De kan givetvis variera beroende på långivaren i fråga, men för att du ska få en bild av hur det ser ut kan du använda nedanstående grundkrav.

    • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
    • Årsinkomst på minst 120 000 kr
    • Ålder under 64 år
    • Inga betalningsanmärkningar
    • Folkbokförd i Sverige minst 1 år tillbaka i tiden

    Checklista på faktorer att titta närmare på vid låneansökningar

    För att förbättra dina chanser att få lånet godkänt bör du se till att erbjudandet når måttet. Du kan ta hjälp av denna checklista för att avgöra om långivaren når upp till dina preferenser.

    1. Vilken låneförmedlare har flest samarbetspartners? Om du vill öka antalet offerter bör du använda en förmedlare som samarbetar med många långivare. Det är även viktigt att de är populära och väl presterande aktörer med schyssta villkor.
    2. Vad är räntan som erbjuds? Räntan bestämmer hur mycket du måste betala tillbaka extra på lånet, och det är bra om den är så låg som möjligt. Beroende på vilka långivare förmedlaren arbetar med kan det skilja sig en hel del bland räntorna.
    3. Vilken långivare har bäst villkor? När du får offerter framgår alltid vad räntan ligger på. Det är klokt att välja en bank eller kreditbolag med lägst ränta, innan du signerar lånelöftet.
    4. Är det viktigt med direkt utbetalning? En del långivare ståtar med omedelbara överföringar av lån, även under kvällar och helger. Du kanske värdesätter detta högre än andra egenskaper, och då är det givetvis en fördel att du får tillgång till pengarna direkt.
    5. Har förmedlaren goda vitsord på nätet? För att säkerställa att låneförmedlaren är kvalitativ bör du läsa några omdömen på Reco, Trustpilot och andra jämförelsesajter.

    Är det bättre att använda låneförmedlare jämfört med egna låneansökningar?

    Att använda en låneförmedlare innehåller en rad med fördelar jämfört med att söka lån på egen hand. Genom en låneförmedlare kan du få flera låneerbjudanden, vilket gör det enklare att jämföra räntor och villkor. Dessutom skickas bara en kreditupplysning.

    När du söker utan en förmedlare kan du däremot hitta aktörer som låneförmedlarna inte samarbetar med. I vissa fall kan detta leda till förmånliga villkor och räntor, förutsatt att du har en god kredithistorik. Vi vill understryka vikten av att göra din egna research och ställa de olika offerterna mot varandra, men även väga in risken med flera genomförda kreditupplysningar.

    Vanliga frågor och svar om låneförmedlare

    Här nedan presenterar vi vår FAQ om låneförmedling. Du hittar också utförliga svar för en tydligare överblick.

    Vad är en låneförmedlare?

    En låneförmedlare är en tjänst som hjälper dig att hitta lämpliga lån genom att förmedla kontakter mellan låntagare och långivare. De jämför olika låneerbjudanden och presenterar de bästa alternativen för dig som kund.

    Vilken är den bästa låneförmedlaren?

    Vi kan inte nämna en specifik låneförmedlare eftersom det beror på vilka lån du blir erbjuden. Offerterna innehåller olika räntor, villkor och krav som du behöver ta hänsyn till, innan du tar ditt beslut.  

    Hur tjänar låneförmedlare pengar?

    Låneförmedlare tjänar pengar genom att ta en provision från bankerna och kreditbolagen som de förmedlar kunder till, vilket gör att de kan erbjuda sin tjänst utan kostnad.

    Är låneförmedlare bra?

    Låneförmedlare kan vara bra för vissa personer eftersom de kan hjälpa till att hitta lämpliga lån, men det finns också nackdelar att ta hänsyn till. Dessa kan röra sig om ett begränsat antal långivare, eller höga avgifter. Det är viktigt att jämföra olika låneförmedlare för att hitta den bästa affären för dina specifika behov.

    Får jag samma ränta av en förmedlare som när jag söker till en bank?

    Låneförmedlare kan ibland erbjuda lägre räntor än vad du kan få om du ansöker direkt till banken, men det kan också vara så att räntan är högre. Det handlar mycket om förmedlarens samarbetspartners och förhandlingsstyrka.

    Kan jag använda två låneförmedlare samtidigt?

    Ja, du kan använda två eller flera låneförmedlare samtidigt. Men det kan innebära att du får flera låneerbjudanden från samma banker, vilket kan bli förvirrande och ta extra tid att jämföra. Det är också viktigt att tänka på att varje ansökan resulterar i en kreditupplysning, vilket kan påverka din kreditvärdighet.

    Kan provanställda eller studenter få lån via förmedlare?

    Ja, det är möjligt. Dock finns krav på inkomst och ålder som måste uppfyllas, och det är upp till varje låneförmedlare att bestämma sina egna villkor. Det kan däremot vara en fördel att ansöka via en förmedlare då de kan hjälpa till att hitta lån som passar en specifik situation, och dessutom ge flera erbjudanden att välja mellan.

    Kan jag använda en låneförmedlare utan UC?

    Ja, det finns vissa låneförmedlare som inte använder UC vid en kreditupplysning, utan istället kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Det är värt att notera att de flesta långivare använder UC för kreditupplysningar, och detta kan begränsa dina valmöjligheter när du söker lån utan UC.

    Kan jag söka lån med en förmedlare trots att jag har betalningsanmärkningar?

    Ja, men chanserna att få lån minskar. Du bör notera att många banker och långivare inte godkänner lån till personer med betalningsanmärkningar. Det finns dock långivare som specialiserar sig på betalningsanmärkningar, däremot är räntorna alltid högre än genomsnittet.