Klara Lån

Klara Lån – en sökmotor för små lån

Klara Lån är en helt kostnadsfri tjänst för konsumenter.

När kunden ansöker via Klara Lån skickas ansökan till över 10 långivare och sedan presenteras flera erbjudanden för kunden. Allt kunden behöver göra är att välja alternativet med lägst kostnad och bäst villkor, och godkänna det på långivarens webbplats. Klart!

Klara Lån står under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer.

Kostar det något?

Att ansöka om lån via Klara Lån är helt gratis! Det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader för dig. I stället får Klara Lån provision från den långivare som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund!

En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Vem kan ansöka om lån?

Grundkraven är att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kronor, fast bostad i Sverige och har inte någon skuld hos kronofogden (skuldsaldo).

Har du skulder hos kronofogden kan Klara Lån tyvärr inte hjälpa dig med lån.

Kan jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån under förutsättning att grundkraven är uppfyllda, dvs att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kronor, fast bostad i Sverige och har inte någon skuld hos kronofogden (skuldsaldo).

Kan jag ansöka utan UC?

Det går bra att ansöka om lån utan att en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) görs. Om du väljer att ansöka utan UC kommer vi endast att kontakta långivare som använder sig av andra lösningar än UC, vilket är Bisnode och Creditsafe. Notera att även dessa tjänster skickar brev med omfrågandekopior till dig när långivarna har tittat på din kreditupplysning.

Kom ihåg att om du väljer att göra din ansökan med UC kan du få bättre lånevillkor eftersom vi då kan kontakta fler långivare!

Hur mycket får jag låna?

Det bestäms inte av Klara Lån utan av de långivare som Klara Lån samarbetar med. Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och det belopp du erbjuds avgörs av den kreditupplysning som utförs av långivarna samt deras bedömningar av din återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Vad kan jag låna till?

Du bestämmer själv vad du vill använda pengarna till!

Registreras en eller flera kreditupplysningar?

Om du ansöker om lån på max 50 000 kronor kommer ingen kreditupplysning hos Upplysningcentralen (UC) att göras. Vi kommer då endast att skicka din ansökan till långivare som använder sig av Bisnode och Creditsafe. Notera att även dessa tjänster skickar brev med omfrågandekopior till dig när långivarna har tittat på din kreditupplysning.

Om du ansöker om lån över 50 000 kronor kommer även UC att användas. Endast 1 kreditupplysning hos UC kommer att registreras på dig men du kan få flera omfrågandekopior från de långivare som har tittat på din kreditupplysning.

Vilken ränta får jag?

Räntan sätts inte av Klara Lån utan av de långivare som vi samarbetar med. Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta du får bestäms utifrån den kreditupplysning som långivarna utför, samt deras riskbedömningar om din återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Lånevillkor

Lånebelopp 2,000 – 150,000 SEK
Lånets löptid 1 – 96 månader
Ränta 6.84 – 39.5 %
Effektiv ränta 8.57 – 289 %
Ålderskrav 18 – 80
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 100,000 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26.05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29.4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor
Minsta lånebelopp:
2000 kr
Största lånebelopp:
150 000 kr
Låneperiod:
1 - 96 månader
Ränta:
6,84 - 39,5 %
Direkt utbetalning:
Ja
Betalningsanmärkning:
Ja
Utan UC:
Ja
Ansök om lån
Åldersgräns:
18 - 80 år
Inkomst:
100 000 kr
Exempel:
Uppläggningsavgift: 0 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 100 000 kr. Svar inom 15 sekunder från flera olika långivare. Välj direkt lånet med bäst villkor helt kostnadsfritt. Kreditupplysning via Bisnode eller Creditsafe. Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.
Övriga krav: