kreditupplysning

Lån utan kreditupplysning

En kreditupplysning består av information som rör ett företag eller en person ekonomiska situation samt även information om adress, civilstånd och och riskprognos. Den vanligaste formen är en så kallad UC. Så själva syftet med en kreditupplysning är att kreditgivaren ska kunna göra en korrekt bedömning angående din återbetalningsförmåga.

Lån utan kreditupplysning

Det korta svaret är nej. Det finns ingen i dag som lånar ut pengar utan att ta genomföra en kreditupplysning. Det beror på att idag är lånmarknaden reglerad av lagar och regler som kräver att en korrekt kreditprövning genomförs.

Det finns en mängd olika företag idag som genomför kreditupplysningar men den vanligaste är UC (upplysnings centralen). En viktig aspekt att tänka på när man ansöker om ett snabblån är att om de använder sig av UC sparas den upplysning.

Detta gör att om du drar på dig flera UC under en kortare tidsperiod, så påverkas dina möjligheter för att få ett lån negativt. Så vet man med sig att man ligger på gränsen och är inte säker på att man klarar en kreditupplysning, så kan man med fördel välja en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag en UC.